Het jaar 2017 was alweer een onbarmhartig jaar. Heel wat bekende mensen lieten het leven.

Onze regio Neteland - Kempen : de herinnering blijft

Ook van horecamonument Eddy Druyts (73) uit Herentals heeft Neteland moeten afscheid nemen. 

Chris Van Doorslaer, de man die kaartenproducent Cartamundi uit Turnhout op de wereldkaart zette, is deze maand onverwachts overleden.

De Geelse Kunstenaar Rudi Suls is in november overleden. Zijn bekendste werk is het ontwerp van de opvallende buizenconstructie in Geel, op de rotonde van de Antwerpseweg met de Pas/Ring.

Bocciaspeler Kenneth Verwimp (24) ging in november van ons heen. Een trouwe ambassadeur van de G-sport, niet enkel in Vlaanderen en België, maar over de hele wereld.

Op de nieuwe scoutsgrond aan Langepad vond begin vorige maand een indringende nagedachtenis met boomplanting plaats voor de begin oktober overleden Jochen Van Grieken. Scoutsvoortrekker Jochen (45) van De Buecken overleed aan kanker.

De Herenthoutse ereburgemeester Tuur Baeten is op 72-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Edegem overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

In het AZ Herentals is in oktober Frans Wouters uit Lille op 77-jarige leeftijd overleden. Frans Wouters was voormalige schepen bij CD&V in Lille.

In het WZC De Notelaar is in augustus ere-schoolhoofd Jules Van Hemelen uit Olen-Centrum  overleden. Jules werd 91 jaar.

Ook in augustus is Karel Dankers, stichter van Garage Dankers (Poederleeseweg), in het AZ Herentals op 83-jarige leeftijd overleden.

In Kasterlee is in augustus Vic Peinen op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang de bevelvoerder van de Kastelse brandweer.

Betty Van de Ven, echtgenote van commercieel verantwoordelijke en VC-bestuurslid Dirk Dierckx, is plots overleden na een hersenbloeding. Ze werd 50 jaar.

Ex-voetballer Jeroen Van Den Broeck stierf op 28-jarige leeftijd.

Griet Noyens, schepen van milieu en bosbeheer, onderwijs, jeugd en senioren uit Kasterlee overleed in oktober. Ze werd 52 jaar. In juni 2016 werd een ernstige ziekte vastgesteld.

In juli is in het ziekenhuis van Lier pastoor Jan Van Rompaey (78) van Berlaar-Gestel overleden.  Hij overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.

In mei is in Knokke Hugo Voeten (77) overleden. Kunstkenner Hugo Voeten woonde in Geel en was de grote patron achter het Art Center Hugo Voeten in Herentals.

Ook in mei verloor Hertals en Vlaanderen DJ Ruwe Ronald 'De Witte Stilte'.  Ronald Luyten is op 64-jarige leeftijd in het H. Hart-ziekenhuis Lier overleden na een hersenbloeding.

Wies Heylen (72) is in april na een slepende ziekte in het AZ Herentals overleden. In heel Neteland en ver daarbuiten was hij bekend en geliefd als Wies van De Zalm, het hotel met café op de Grote Markt in Herentals, waar hij 10-tallen jaren werkte.

Ook in april verloor Vorselaar haar 100-jarige Jeanne Van Looy. Jeanne 'Hotteman' Van Looy was in oktober vorig jaar 100 jaar geworden.

In februari nam Herentals afscheid van Willy Engelen (66) na een slepende ziekte.  Willy was in de jaren 60-70 sterspeler bij KFC Herentals. Hij was er bij de jeugd actief vanaf z'n 12e jaar. Sportliefhebber in hart en nieren.

Roger Boons, de gewezen voorzitter van de succesvolle damesvoetbalploeg RWDH, is in januari in het AZ Herentals overleden. Roger werd 81 jaar. Roger stond met RWDH aan de wieg van het Belgisch vrouwenvoetbal. Hij behaalde met zijn damesteam heel wat nationale successen. (eigen berichtgeving N. - foto's Louis Verbraeken, Johan Temmerman, Mark Jaspers, Photo News, Guy Verellen).

Internationaal

Onder hen ronkende internationale namen als Chuck Berry, Johnny Hallyday en Fats Domino.

Maar ook in ons land moesten we afscheid nemen van kleppers als Luc Coene, Brice De Ruyver en Marc Van Eeghem.

Of was u alweer Hugh Hefner, Roger Moore, voormalige bondskanselier Helmut Kohl of pakweg Tom Petty of Glen Campbell van Rhinestone Cowboy vergeten? Het lijstje is alweer lang genoeg dit jaar.

Amerikaanse countryzanger Don Williams is in september overleden. Williams raakte wereldberoemd door zijn gemakkelijk te herkennen en aangename zangstijl met een bijzonder warme stem. De immens populaire zanger werd 78 jaar.

Josip Weber (52) is in november overleden. De oud-spits van Cercle Brugge, Anderlecht en de Rode Duivels vocht al enkele jaren tegen prostaatkanker.

Rocklegende Tom Petty (66) is in oktober overleden na hartstilstand

De voormalige Tsjechische tennisster Jana Novotna (49) won Wimbledon in 1998. Novotna overleed aan de gevolgen van kanker.

Gert Timmerman is in oktober overleden (82), Nederlandse zanger van "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren".

In het Verenigd Koninkrijk is in februari Gorden Kaye overleden. De acteur was wereldberoemd van zijn rol als René Artois in de serie "Allo allo!". Hij was 75. (VRTNWS)